Snoqualmie Falls – Snoqualmie, WA

Faux Stone Wainscoting with Board and Batten
ADA Restroom for Visitors at Waterfall

The Project

Romtec was contacted to provide the design and supply of a multiuser restroom for the Snoqualmie Falls in the City of Snoqualmie, Washington. The restroom building needed to meet the needs of this popular tourist destination that sees over 1.5 million visitors each year. This location is known for its beautiful sightseeing opportunities and required an equally appealing restroom building with visual design features on the interior and exterior of the building. This building would also need to include building features that improve the functionality and sustainability of the building and reduce any excessive power consumption. The specific requirements of this project made it a perfect application for Romtec’s fully customizable design approach.

The Solution

Romtec designed and supplied this restroom building with multiple custom design features to meet the requirements of one of Washington’s most beautiful waterfalls. The restroom facility houses 6 toilets in total to meet the traffic requirements of this location. Romtec included cedar board and batten siding for the exterior of the building with a cultured stone wainscot to create an appealing visual aesthetic. The roof structure of this building was constructed using structural insulated panels, or SIPs, to greatly increase the insulation values of the building. The roof of the building is adorned with brown metal roofing that will last for years. Additionally, plenty of natural light is allowed into the building through several skylights and gable vents. Electric lighting is only used after dark and is activated by a photocell light sensor located under the roof extension of the building. All of these building features were chosen to improve the long-term functionality and sustainability of this restroom building while meeting the design standards of the City of Snoqualmie.

Share your thoughts